ABB

Leider ist dieser Job nicht mehr aktiv

Originele vacaturetekst

Servicetekniker/Ingenjör Inriktning Lågspänningsbrytare

Servicetekniker/Ingenjör Inriktning Lågspänningsbrytare Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

ABB är en av de ledande leverantörerna av produkter, system och servicetjänster inom elkraft runtom i världen. Marknaden växer och vi behöver bli fler. På ABB Service strävar vi efter att finnas nära våra kunder och finns därför representerade på flera orter runtom i Sverige – från Gällivare i norr till Malmö i söder. Just nu söker vi serviceingenjörer inom elkraft till Västerås, både seniora och juniora. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som ökar driftsäkerhet, tillgänglighet och lönsamhet samt minskar miljöpåverkan i kundens produktionsanläggningar. Vi täcker in hela anläggningens livscykel och hjälper våra kunder att arbeta med ständiga förbättringar. Vill du ha ett omväxlande och fritt arbete inom en riktig framtidsbransch? Har du tidigare arbetat som elektriker, installatör eller liknande och vill vidareutvecklas inom kraftteknik, service och underhåll på en avdelning i tillväxt? Då kan det vara dig vi söker. Rollen rapporterar till Service Manager.

Your responsibilities
 • Du får möjlighet att fördjupa dig kring Lågspänningsbrytare både elektriskt, mekaniskt och digitalt.
 • En fjärdedel av din tid kommer du arbeta med felsökningar och reparationer i vår nyrenoverade serviceverkstad med framförallt lågspänningsbrytare.
 • Du kommer att erbjudas utbildning upp till högsta produktnivå inom lågspänningsbrytare.
 • Resterande tid arbetar du i fält med avhjälpande och förebyggande underhåll av lågspänningsbrytare samt övrig kraftutrustning så som mellanspänningsbrytare, reläskydd och övrig utrustning i ställverksanläggningar.
Your background
 • Du har erfarenhet som serviceingenjör alternativt som elektriker.
 • Du kan läsa såväl mekaniska som elektriska ritningar och är du även en van användare av mätutrustningar i ställverksmiljö är det meriterande.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande produkter tidigare inklusive ABB:s kraftprodukter är meriterande.
 • Du har B-körkort, kan använda dator inom arbetet och vet hur man hanterar och tolkar mätdata.
 • Du behärskar både engelska och svenska i tal och skrift.
 • Som person är du social, noggrann och sätter alltid arbetssäkerheten främst.
 • Du har ett gott humör och en öppen och inkännande inställning till kunder och kollegor.
 • Eftersom resor ingår i tjänsten är det viktigt att du trivs med en rörlig tillvaro.
More about us

Rekryterande chef Christer Palmgren, +4670-560 80 63, svarar gärna på dina frågor. Fackliga representanter - Sveriges Ingenjörer: Nils-Olof Eriksson, +4621-34 61 07; Unionen: Karl-Erik Lindkvist, +4621-34 60 67; Ledarna: Christer Palmgren, +4621-34 60 86. ?–vriga frågor ställs till Recruitment Consultant Andreas Christiansen +4673-351 27 46. Välkommen med din ansökan senast 30 oktober 2021. Urvalet görs löpande. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

Stunden:
Vollzeit
Art des Stellenangebotes:
Intern

Fähigkeiten

 • Es ist kein Abschluss erforderlich

Was wir bieten

Vertrag:
Festanstellung